fbpx

Först och främst – Vad är PUS?

PUS, Pole United Sweden, är ett initiativ från Svenska Poleförbundet. Inom detta initiativ så arrangeras just nu inför SM en turné av träningsläger på olika studios runt om i Sverige med förhoppning att bygga broar, öka gemenskapen inom pole och så klart få njuta av inspirerande klasser och information. 

PUS FLOWLinköping, 18-19 Januari 

Lördagen och söndagen 18-19 Januari så arrangeras en PUS-helg på FLOWLinköping. Helgen innehåller bland annat informationsmöten om IPSF som är det internationella förbundet samt Code of points, som är regelboken för tävlingar arrangerade inom IPSF samt ett flertal workshops och klasser – somliga med tema och inriktning anpassade för tävlingsförberedelser. 
Vi har nu lagt in en extra informationstid på söndagen 15:00-16:00 där vi kommer att gå igenom IPSF och Code of points helt från början. Till skillnad från informationsmötet på lördagen, där vi anar att de flesta redan har en liten inblick i tävlingssammanhang så är mötet på söndagen för dig som är helt ny men kanske lite nyfiken på vad det innebär att tävla i pole inom IPSF.

Pris

Alla klasser under PUS-helgen kostar 300 kr styck, då ingår deltagande på informationsträffar och möten, frukost samt fri egen träning i Polesalen under alla lediga tider under helgen.
Du väljer själv hur många klasser du vill boka in dig på.
Boknings sker under FLOWLinköpings bokningssida:
https://flowpole.se/boka/linkoping

Information om klasser och möten:

LÖRDAG 18e Januari

INFOMÖTE + Föreläsning, Ida – 10:45-12:00 – TävlingssalenIda Rosén, som inom IPSF gått bl.a. domarutbildning, årliga Code of Points-utbildningar, Anatomi och fysiologi, tävlat och coachat under flera år både på SM och VM, informerar och berättar om IPSF och Code of points samt svarar på frågor.
Även kortare föreläsning/diskussion om mental inställning, måste man vilja vinna för att tävla? 

Gymnastik, Carro – 12:15-13:30 – Tävlingssalen Hjulningar, kullerbyttor, flickisar och andra grundläggande gymnastikövningar. I salen finns även en rejäl tjockmatta för diverse utmaningar och klassens svårighetsgrad kommer att anpassas efter elevernas tidigare erfarenhet och kunskap. NIVÅ: Du bör känna dig trygg i handstående mot vägg

Static spins, Ida – 12:15-13:30 – Polesalen – FULLT!Statiska snurrar från Code of points, men även teknik- och grepptips.

Contemporary Pole, Anna Valfsson – 13:30-14:45 – Polesalen – FULLT!En poledansklass med inspiration från modern dans / contemporary. 

Flexytrick från Code of Points, Carro – 15:00-16:15 – Tävlingssalen Här provar vi trick hämtade från “Flexy”-delen i regelboken Code of points, det går bra att skicka in önskemål! Klassen hålls i tävlingssalen där det finns 2 st mässingstänger och max antal elever är 6 stycken, så det blir en liten och personlig grupp där man mellan försöken på stolpen jobbar med stretch på golvet.NIVÅ: Du bör känna dig trygg i invert/chopper, leghangs samt handstående mot vägg/stolpe

Flips, drops & tumbles, Ida – 15:00-16:15 – PolesalenKlassen för den modiga! Här går vi dels genom teknik och tips för olika drops, provar varianter av flippar med stolpen och kikar även på så kallade “tumbles” där vi har som målsättning att jobba med hela våra 4 meter långa stänger uppifrån och ner!
NIVÅ: Viktigast av allt är lite mod i denna klass, och du ska kunna klättra. Du bör även känna dig trygg att vara upp och ner samt ha en någorlunda konsekvent chopper för att få ut mest av klassen

Styrketricks från Code of Points, Emma Ring & Ida – 16:30-17:45 – PolesalenHär provar vi trick hämtade från “Strength”-delen i regelboken Code of points, det går även bra att skicka in önskemål! Är det stor skillnad i nivån på deltagarna på klassen kommer gruppen att delas upp för vissa övningar och det kommer att vara mer än en instruktör på plats för att hjälpa de olika grupperingarna. 

LÖRDAG KVÄLL
Från 18:00 är studion ledig för egen träning i Polesalen, samt möjlighet att boka tävlingssalen för t.ex. privatlektioner eller egen träning, köra igenom sitt tävlingsprogram, m.m.Det finns möjlighet att övernatta på studion för de som kommer på besök, luftmadrasser finns att låna men ta med egna sängkläder. Det finns kylskåp, kök med micro och spisplattor och duschar på studion.
 
SÖNDAG 19e Januari

NY!! Koreografi med kjolar, Ida – 10:45-12:00 – Polesalen

Låna våra vackra kjolar och lär dig en av Idas absolut favoritkoregrafier till Freya Ridings låt “Ultraviolet” där kjolarna används för att skapa vackra effekter och med mycket flow. NIVÅ: Alla nivåer, men du kommer ha lättare att göra koreografin om du är bekväm med lite större snurrar, fankick och allra helst cross knee release (Om vi hinner så långt ;))

NY!! Handspring, Ida – 12:15-13:30 – Polesalen
Milstolpen för så många inom pole! Och inte tar det slut där, detta trick går att träna på och förbättra i oändlighet, Iron-X, flagga, regrips, flippar, o.s.v. Det är också viktigt att träna detta coola trick säkert och i denna klass går vi igenom flera olika tekniker och metoder – Här finns mycket inspiration att hämta även för dig som är instruktör på högre nivåer!NIVÅ: I princip alla, det finns övningar som går att progressera och alla behöver börja någonstans, men det är helt klart en fördel om du vet vad handspring är och kanske har försökt dig på någon gång. 

Pole doubles, Hedda, Emma & Ida – 13:30-15:00 – Polesalen
Ta med en kompis! Eller skaffa en ny. Här tränar vi tillsammans i par på olika doublestrick, både på, med och av stolpen med hjälp av erfarna tävlande i double-kategorin.NIVÅ: Du bör vara helt trygg i sits, leghangs och superman samt handstående mot vägg

INFOMÖTE – IPSF, SPF och Code of Points – FRÅN BÖRJAN
Ett informationsmöte för dig som aldrig knappt sneglat på Code of points och undrar vad det är för koder vi pratar om. Hur går en tävling till egentligen? Vilken nivå behöver man vara på för att kunna tävla? 

SÖNDAG KVÄLL
Från 15:00 finns möjlighet att boka tävlingssalen och mellan 15:00-18:00 är det fri egen träning i Polesalen för alla PUS-are!