Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPolefitness.

Jag har själv gått 4 olika Pole-instruktörsutbildningar samt pratat med ett flertal personer som gått andra utbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som saknats och går att förbättra. I och med detta har jag t.ex. hos oss på FLOW valt att separera det vi kallar för en Instruktörsutbildning och det vi annars kallar för “genomgångar” i olika nivåer, där man snarare fokuserar på specifika trick. 

På instruktörsutbildningen jobbar jag istället med att dels ge er verktyg till hur man bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform och utmaningarna som finns. 

Vi går igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare inom detta område.

Sedan går vi igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” inom just pole. Det kan vara grundläggande knep och metoder inom pole som är användbara för flera olika trick. En grundsätt att tänka som går att applicera på många olika övningar, t.ex. snurrar, som inte bara innebär att vi lägger 30 minuter på att lära ut enbart en backhook. 

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska och så ni själva kan använda grunderna och experimentera och utvecklas själva. 

Kursinnehåll:

• Instruktörsrollen
• Säkerhet & skadeförebyggande
• Förståelse för anatomi & biomekanik
• Uppvärmning & musikanalys
• Tekniska & fysiska principer
– Poleteori
• Praktiska övningar, pole

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina 9 år som instruktör och troligtvis Sveriges idag mest erfarna Pole-instruktör och ser verkligen fram emot att kunna dela detta med fler!
Vill ni läsa lite mer om mig och vad jag gjort får ni gärna kika in här:
http://theahaexperience.com/about-ida/

Utbildningen kommer att hållas i Stockholm helgen 4-5 Maj ca 09:00-18:00 båda dagarna, mer information mailas ut till deltagare inför utbildningen. Boka under www.FLOWPole.se/Boka/Stockholm