Jag har tränat pole på fem olika studios sedan  2014. När jag kom till flow för 1.5 år sedan förstod jag för första gången hur en riktigt proffsig och genomtänkt pole lektion bör kännas. Med Idas (och även andra flow  instruktörers) utlärnignsteknik blir du stark på riktigt och man lär sig att använda kroppen på ett smart sätt som både ger styrka och teknik med långvariga resultat.
Innan jag hittade flow gick jag hos flera instruktörer, ( i Stockholm och utomlands)som nöjde sig med att man “fuskade” sig fram till en ny rörelse eller lågor trick. Tyvärr drabbades jag mycket snart och med täta mellanrum av många skador. Onda axlar, skulderblad, plågad nedre rygg osv. för att jag inte byggt upp den riktiga styrkan och tekniken, utan uppmuntrats av instruktörer att bara köra på.  Instruktörerna dedikerade heller inte tillräckligt mycket tid till uppvärmning och jag tror heller inte de visste hur man lägger upp en bra genomtänkt uppvärmning.
Efter alla skador blev jag så deppig och gav till slut upp med pole, tills jag vågade testa igen, denna gången hos flow.
På flow erbjuds en extremt proffsig och kul träning och dansmiljö där man utvecklas stadigt och stärker kroppen för att klara av utmaningarna. Min erfarenhet är att jag under tre terminer på flow blivit starkare, smidigare och superglad, utan att fuska eller skynda mig till något trick som min kropp inte är redo för, men tycker ändå jag har utvecklats mycket med 2 lektioner i veckan.
Hos FLOW fann jag att kompetensen sträckte sig utöver vad jag varit med om tidigare, på alla fronter: teknik, förståelse för anatomi, pedagogik, beaktandet och respekten för hälsa och även kroppens begränsningar.
Inte en enda skada sedan jag började träna hos Ida och Hedda! Bara  härlig träningsverk, genom en starkare och gladare kropp!
Mia

Jag har gått på två andra studios innan jag började på FLOW i Stockholm. Det var kärlek från första lektionen med Ida på FLOW. Först och främst älskar jag att man har bra med utrymme mellan stängerna, studion är ljus och fräsch och stämningen är fantastisk! Dessutom är det olika tjocklek på stängerna, man kör tillsammans med någon samtidigt som man roterar under lektionens gång. Enligt mig så är det otroligt viktigt att få testa sitt grepp och förmåga på olika sorts stänger samtidigt som man får lära känna alla i sin klass. Ida är otroligt noga med detaljer och att man inte tar sig vatten över huvud. Kan man inte så får man öva tills man gör det. Stort fokus läggs på att undvika skadorna vilket är så lätt att råka ut för i pole. Jag tycker att Ida har ett holistiskt sätt att lära ut på. Hon visar små tekniska fel man gör och förklarar varför dessa gör tricken omöjlig eller sämre utförd. Hon förklarar kopplingen mellan muskel och hjärna. Inte lätt att beskriva allt i ord, jag tror att man måste gå en kurs och uppleva det själv! FLOW är för den som vill lära sig ordentligt och inte halvdant. 

 Jag har precis gått min första termin på FLOW stockholm och är mer än nöjd. Jag har tidigare gått på en annan studio vilket gör att jag har lite att jämföra med. Det som jag känner är unikt för just flow är att de till skillnad från andra studios har ett stort fokus på teknik. Det blev en liten chock när man är van att “kasta sig” upp i vissa trick och nu behöver göra dem på riktigt men jag är otroligt tacksam för jag tycker både att tricken blir vackrare, jag får en utmaning och jag känner mig säker på stången. Dessutom känner jag att det blir enklare att förstå vad jag ska göra i de nya tricken jag lär mig. Den instruktör jag haft är Ida Rosén, världens gulligaste tjej, så mina erfarenheter är genom henne. Hon är otroligt kompetent inom pole och träning (bl.a. hur man bör göra för att undvika skador mm). Hon är väldigt pedagogisk och kan se och hjälpa eleven med det just hen behöver för att utvecklas. 
Jag rekommenderar alla som är sugna att börja på flow för att få den bästa polekunskapen på ett framförallt roligt men även långsiktigt och säkert sätt!

Ida har med sin enorma kunskap lyckats hjälpa mig hitta den där sista pusselbiten jag saknat. Hur gör man EGENTLIGEN när man gör något så grundläggande som en invert?Sådana saker har jag undrat över länge även om jag tränat i flera år. Jag har lyckats med en hel drös av tricks men aldrig behärskat dem. Det har lett till osäkerhet och rädsla. Så jag sökte mig till en studio för att få kunskap, och få lära mig på riktigt. Jag har fått konkreta tips och vägledning om och om igen hur jag utför saker på ett säkert sätt, ibland de mest basala sakerna och något jag endast upplevt på Flow: hur jag ska tänka för just JAG ska göra det här säkert. Alla har vi olika förutsättningar och behöver ibland anpassa tricken efter den egna förmågan. Ida kan alla möjliga variationer. Att få lära mig tricks ordentligt och säkert, med fokus på teknik istället för att hoppa och slänga sig upp, ha kokt spaghetti till ben på hemvägen, dagen efter knappt kunna gå av träningsvärk och sist men inte minst: berätta för alla du känner om övningar du aldrig varit med om som de bara också måste testa – som resulterade i träningsvärk i mystiska oupptäckta muskler. Allt det garanterar jag att Ida bjuder på! Nästa gång  är du lite starkare, lite bättre på att kontrollera dessa muskler och ett steg närmre att klå Ida på detta! Och nu VET jag hur jag ska utföra det där tricket. Med vilka muskler exakt, och vad jag gör fel. Det är okej att backa ett steg, lära om och bli ett två steg bättre.  Såååååå mycket glädje! Måste ju också nämna att Cissi är fantastisk instruktör och inspiration. Tack för våra enormt utvecklande lektioner. <3

Jag tycker att Ida är väldigt noggrann i sitt utlärande och väldigt repetitiv med grundövningar som man i många fall blir väldigt slarvig med under åren!
Ida pushar oss för att bli bekväma med den nivå vi ligger på innan vi går upp till en ny högre nivå. Tidigare för mig har det gått alldeles för fort framåt, så vissa trick jag lärt mig har jag kanske satt halvdant en gång, sedan har jag undvikit det tricket och hållit mig till det jag känt mig bekväm med istället, men ändå gått upp i nivå.