Om FLOW

Träningsglädje och samhörighet är något som alla borde få känna, så kom som du är för på FLOW är alla välkomna – vi kan lära alla!

Imponera på dig själv! På FLOW skapar vi förutsättningar för alla människor att kunna känna sig stolta över – och även kunna imponera på – sig själva. Detta genom att klara av både fysiska och mentala utmaningar. För att möjliggöra detta har vi som verksamhet ett ansvar att alltid göra vårt yttersta för att kunna anpassa, utveckla och förbättra våra kunskaper och pedagogik och därigenom även våra utlärningsmetoder så varje individ känner sig sedd, hörd och förstådd.

FLOWs vision

Vi kan lära alla! – Pedagogik i fokus

På FLOW strävar vi alltid efter att hålla högsta tänkbara nivå när det gäller pedagogik, teknik och säkerhet. Genom att arbeta med progressioner, bryta ner övningar i moment och hålla ett lugnt tempo i gruppklasser ser vi till att alla känner sig delaktiga, kapabla & säkra innan man går vidare. 

Där det behövs, och är möjligt med bibehållen säkerhet, görs individuella anpassningar i gruppklasser. Detta kan både innebära att förenkla övningar och alternativ men även avancemang och mer utmaning vid behov. 

Vi har en grund i ett väl genomtänkt och beprövat kursunderlag där varje övning finns med av en anledning. Ofta kan en till synes enkel övning som repeteras på lägre steh komma att ligga som grund för betydligt mer avancerade övningar senare i sin träningsresa. 

Vi prioriterar känslan att alla ska känna att det vi lär ut är möjligt för just dem över oro att någon tycker att det är “för lätt” eller kanske blir rastlös. Vi tror att du som vill bli mer utmanad gärna berättar detta för oss!

Stämning

På FLOW kan du vara dig själv

Det ska alltid kännas tryggt och äkta att komma till FLOW. Vare sig man kommer visslandes med hoppsasteg in på en klass eller med gråten i halsen efter en tuff dag är man välkommen precis som man är – så länge man visar respekt och undviker att ha en negativ påverkan på andra. 

På lektionerna peppar vi varandra och uppmuntrar utveckling och utmaning, men ger samtidigt utrymme och förståelse för att dessa utmaningar ibland även kan skapa frustration.

Vi är FLOWFamiljen. I en familj tycker och tänker sällan alla likadant, man kanske vill olika saker, har olika intressen, målsättningar, tillvägagångssätt och egenheter. Men vår familj är kärlek & respekt. 

Vi har tålamod och är öppna för varandras olikheter och behov.

Bakgrund & historia

Ägaren har ordet

Hej hallå!

Ida Rosén heter jag och det är jag som äger och driver FLOW. Jag är precis lika förälskad i pole idag som jag blev när jag började i Januari 2010, jag är aktiv och både instruerar och tävlar men min största passion är pedagogik och att lära ut och framför allt lära upp nya instruktörer.

Här tänkte jag ta med er på en resa från det lilla fröet som blivit till den blomstrande trädgården full med vackra fjärilar som FLOW är idag – häng med! 

I Januari 2010 hade jag under en period tappert försökt att hitta en träningsform som gav mig liknande träningsglädje som jag hade fått under mina 3-4 år i slutet av tonåren som cheerleader.
Jag hade kommit till yoga på “saker att prova”-listan och en dag när jag kom till yogalektionen så satt det metallstänger uppe i salen och instruktören förklarade att de även hade lektioner i pole i salen. Jag blev supernyfiken och bokade in mig på en kurs direkt – och sen var jag fast. 

Strax därefter på vårkanten 2010 höll jag även mina första nybörjarklasser och möhippor och det var som instruktör min passion för pole verkligen etablerades. Successivt blev det fler kurser och högre nivåer och i samma takt växte mitt intresse för pedagogik och teknik. Jag upplevde i mångt och mycket att det däremot i kursunderlag och upplägg gick ganska snabbt framåt, det kändes nästan som standard i branschen att man förväntades hänga upp-och-ner redan på sin första kursomgång. Jag har själv konsekvenstänk som en 5-åring och tyckte det var superroligt, men började känna av att alla faktiskt inte delade denna galenskap.

Här kände jag att det fanns en ganska stor grupp som tyvärr sållades bort, jag såg flera av mina elever som oftast inte kom tillbaka när kurserna blev för avancerade så pass fort och eftersom jag följde ett förutbestämt kursunderlag för min dåvarande studio hade jag svårt att anpassa detta. Jag började även något självkritiskt ifrågasätta min egen kunskap och förmåga att instruera dessa avancerade övningar på ett säkert och hållbart sätt. Vad var det egentligen som gjorde att elev X ibland fick obehag i sin handled och varför hade elev Y så svårt för att få grepp när hen skulle snurra?

Jag började leka med tanken att starta min egen verksamhet och “börja om från början”. Jag drömde om att försöka skapa ett koncept som skulle vara mer inkluderande, alla skulle kunna träna pole i sin egen takt – oavsett bakgrund och erfarenhet. Så i början av hösten 2011 bestämde jag mig för att ta tjänstledigt från mitt jobb på superheta Spotify för att få tid att se över denna möjlighet.
Var börjar man ens?

Samma höst skulle jag för första gången tävla i det i första Svenska mästerskapet i Pole som arrangerades i Sverige. En av mina stora utmaningar hade alltid varit (och är än idag) det där med dans och koordination, att knyta ihop ett nummer och få det att flyta på. Jag fick kontakt med Sara Lumholdt som var en bekant sedan tidigare och bad henne, som jag visste var helt fantastisk på att dansa, att hjälpa mig med mitt nummer. Under dessa träningspass började jag även dela med mig av mina tankar och planer och ganska snabbt märkte vi att vi delade samma grundläggande filosofi om att försöka bredda och göra träningsformen mer tillgänglig för fler genom god pedagogik och gedigen kunskap.

Det hela landade i att vi tillsammans i Februari 2012 registrerade ett bolag – bollen var i rullning! Vi letade lokaler samtidigt som vi utbildade oss, bland annat träningslära m.m. på SAFE Education samt poleinstruktör via Xpert. Vi satt länge och ofta och jobbade på vårt kursunderlag med mycket av vår nya kunskap inflätad i tänket; progressioner och säkerhet – våra elever skulle bli kvar och kunna träna hos oss länge – utan skador. 

Under sommaren 2012 hyrde vi in oss i en kampsportstudio några kvällar i veckan och började bygga upp vår elevbas. Sedan fick vi äntligen vår första lokal hösten 2012 och resan startade på riktigt.

Idag är vi Sveriges ledande varumärke inom träningsformen pole med studios runt om i Sverige och passionen brinner precis lika varmt fortfarande 

Följ gärna med på en liten tidsresa genom några av våra höjdpunkter under åren här nedan!
(BILDSPEL KOMMER SNART!)

 

Stockholm

Linköping

Örebro