Instruktörsutbildning Pole

Är du intresserad av att bli poleinstruktör? Eller kanske redan håller klasser och vill fördjupa din kunskap och kompetens ytterligare? Eller varför inte bara utveckla din tekniska förståelse för pole, bara för din egna utvecklings skull?

Då är denna utbildning perfekt för dig!

Om utbildningen

Instruktörsutbildning 🎓

Den här utbildningen har ingen nivå, utan är öppen för alla som har ett intresse för instruktörsrollen inom pole samt att få en bättre förståelse för teknik bakom övningarna. Det finns värdefullt underlag och kunskap för den som precis börjat fundera på sin instruktörsresa men även för dig som instruerat i flera år och vill hitta ny inspiration.

Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPole. Jag har varit poleinstruktör sedan 2010 och hållit ca. 5-25 timmar klasser i veckan oavbrutet sedan dess. Jag vågar ödmjukt påstå att det inte finns någon annan i Sverige idag som har den erfarenheten, och är det något jag verkligen älskar, så är det att lära ut pole. Och nu hoppas jag kunna dela med mig av det jag lärt mig under åren till fler!

Jag har själv även gått ett flertal olika svenska och internationella utbildningar och även pratat med andra personer som gått olika poleutbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som kanske saknats och går att förbättra. Baserat på detta så har jag på FLOW valt att separera det som vi internt kallar för ”genomgångar” och denna som jag kallar för Instruktörsutbildning. På genomgångar går vi igenom det kursunderlag som vi på FLOW använder för olika steg, nivåer och kurser. På denna Instruktösutbildning fokuserar vi istället mer på instruktörsrollen som helhet samt grundläggande teknik och pedagogik för att bättre kunna förstå och lära ut pole som träningsform. 

På instruktörsutbildningen prioriteras att dels ge verktyg till hur man kan bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform i synnerhet. Vi går igenom utmaningarna som finns, lär oss att analysera och ”felsöka” och korrigera vanliga misstag – även för trick man kanske aldrig ens sett eller gjort själv förut.

Det som är mest unikt för just denna utbildning är den del där vi går igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” – anpassat för just pole. Här ser vi över grundläggande metoder och teknik inom pole som är användbara för flera olika trick. Ett grundläggande sätt att tänka och analysera flera olika övningar, istället för att enbart lägga tid på att lära ut utvalda övningar en och en.

På så sätt kan du anpassa din kunskap till t.ex. din egen studios kursunderlag och övningar och blir inte låst i de övningar som jag plockat ut. Men får gärna ta med sig övningar till utbildningen som man önskar analysera eller bli bättre på att lära ut! 

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska. På så sätt kan du själv använda och utveckla dessa grunder och metoder för att experimentera och fortsätta lära på egen hand och utveckla din personliga och unika instruktörsprofil!

Vi går även igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig ytterligare i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare även inom detta område. En oerhört värdefull kunskap både för dig som instruktör men även för att få en bättre förståelse för sin egen kropp. 

Kursinnehåll:

  • Instruktörsrollen & pedagogik
  • Säkerhet & skadeförebyggande
  • Förståelse för anatomi & biomekanik
  • Uppvärmning & musikanalys
  • Tekniska & fysiska principer
  • Poleteori
  • Praktiska övningar, pole

Målet med denna kurs är att du ska bli en trygg och analyserande instruktör med en bred verktygslåda och kunskap om hur du på bästa sätt kan fortsätta din utveckling på egen hand. Du kommer alltså inte gå ifrån denna kurs med enbart ett antal av mig förutbestämda trick. 

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina drygt 13 aktiva år som instruktör (förmodligen Sveriges idag mest erfarna poleinstruktör?) och jag ser verkligen ser fram emot att kunna dela detta med fler!

Mer information mailas ut till deltagarna inför utbildningen.

Kan du inte delta denna gång, men vill vara först att få information när nästa utbildning arrangeras? Mejla mig! Märk ditt mail med ”Instruktörsutbildning”

ida@flowpole.se

P.S. Ska du kanske starta ny studio eller är helt ny som instruktör och är intresserad av våra genomgångar där vi går igenom fler specifika tricks? Då finns möjlighet att ta del av vårt unika och väl beprövade kursunderlag samt delta på de genomgångar som genomförs i detta underlag. 

Maila mig på adressen ovan så tar vi det därifrån!

 

Instruktörsutbildning Feb & Mars – Also in English!

Nya datum för instruktörsutbildning finns nu för 2023New dates for instructor training available...