Boka studion för egen träning

Boka studion för egen träning

P.g.a. situationen med Corona så öppnar vi nu upp möjligheten att boka våra träningssalar dagtid, så att man kan komma till studion och träna på egen hand och få studion helt för sig själv om man vill. 

Till att börja med kommer det att gälla dagtid, vardagar 10:00-16:00 och det kommer att vara helt gratis för våra medlemmar i FLOWFamiljen, övriga 100 kr per person / timme. Man kan välja att träna helt själv eller med vänner.

Erbjudandet gäller fram till sommaren 2020 – nytt upplägg kommer att presenteras under hösten 2020. 

Bokningsförfrågan gör du smidigt på din stads bokningssida under
“Tidsbokning” -> “Boka sal”

PUS – Pole United Sweden 18-19 Januari

PUS – Pole United Sweden 18-19 Januari

Först och främst – Vad är PUS?

PUS, Pole United Sweden, är ett initiativ från Svenska Poleförbundet. Inom detta initiativ så arrangeras just nu inför SM en turné av träningsläger på olika studios runt om i Sverige med förhoppning att bygga broar, öka gemenskapen inom pole och så klart få njuta av inspirerande klasser och information. 

PUS FLOWLinköping, 18-19 Januari 

Lördagen och söndagen 18-19 Januari så arrangeras en PUS-helg på FLOWLinköping. Helgen innehåller bland annat informationsmöten om IPSF som är det internationella förbundet samt Code of points, som är regelboken för tävlingar arrangerade inom IPSF samt ett flertal workshops och klasser – somliga med tema och inriktning anpassade för tävlingsförberedelser. 
Vi har nu lagt in en extra informationstid på söndagen 15:00-16:00 där vi kommer att gå igenom IPSF och Code of points helt från början. Till skillnad från informationsmötet på lördagen, där vi anar att de flesta redan har en liten inblick i tävlingssammanhang så är mötet på söndagen för dig som är helt ny men kanske lite nyfiken på vad det innebär att tävla i pole inom IPSF.

Pris

Alla klasser under PUS-helgen kostar 300 kr styck, då ingår deltagande på informationsträffar och möten, frukost samt fri egen träning i Polesalen under alla lediga tider under helgen.
Du väljer själv hur många klasser du vill boka in dig på.
Boknings sker under FLOWLinköpings bokningssida:
https://flowpole.se/boka/linkoping

Information om klasser och möten:

LÖRDAG 18e Januari

INFOMÖTE + Föreläsning, Ida – 10:45-12:00 – TävlingssalenIda Rosén, som inom IPSF gått bl.a. domarutbildning, årliga Code of Points-utbildningar, Anatomi och fysiologi, tävlat och coachat under flera år både på SM och VM, informerar och berättar om IPSF och Code of points samt svarar på frågor.
Även kortare föreläsning/diskussion om mental inställning, måste man vilja vinna för att tävla? 

Gymnastik, Carro – 12:15-13:30 – Tävlingssalen Hjulningar, kullerbyttor, flickisar och andra grundläggande gymnastikövningar. I salen finns även en rejäl tjockmatta för diverse utmaningar och klassens svårighetsgrad kommer att anpassas efter elevernas tidigare erfarenhet och kunskap. NIVÅ: Du bör känna dig trygg i handstående mot vägg

Static spins, Ida – 12:15-13:30 – Polesalen – FULLT!Statiska snurrar från Code of points, men även teknik- och grepptips.

Contemporary Pole, Anna Valfsson – 13:30-14:45 – Polesalen – FULLT!En poledansklass med inspiration från modern dans / contemporary. 

Flexytrick från Code of Points, Carro – 15:00-16:15 – Tävlingssalen Här provar vi trick hämtade från “Flexy”-delen i regelboken Code of points, det går bra att skicka in önskemål! Klassen hålls i tävlingssalen där det finns 2 st mässingstänger och max antal elever är 6 stycken, så det blir en liten och personlig grupp där man mellan försöken på stolpen jobbar med stretch på golvet.NIVÅ: Du bör känna dig trygg i invert/chopper, leghangs samt handstående mot vägg/stolpe

Flips, drops & tumbles, Ida – 15:00-16:15 – PolesalenKlassen för den modiga! Här går vi dels genom teknik och tips för olika drops, provar varianter av flippar med stolpen och kikar även på så kallade “tumbles” där vi har som målsättning att jobba med hela våra 4 meter långa stänger uppifrån och ner!
NIVÅ: Viktigast av allt är lite mod i denna klass, och du ska kunna klättra. Du bör även känna dig trygg att vara upp och ner samt ha en någorlunda konsekvent chopper för att få ut mest av klassen

Styrketricks från Code of Points, Emma Ring & Ida – 16:30-17:45 – PolesalenHär provar vi trick hämtade från “Strength”-delen i regelboken Code of points, det går även bra att skicka in önskemål! Är det stor skillnad i nivån på deltagarna på klassen kommer gruppen att delas upp för vissa övningar och det kommer att vara mer än en instruktör på plats för att hjälpa de olika grupperingarna. 

LÖRDAG KVÄLL
Från 18:00 är studion ledig för egen träning i Polesalen, samt möjlighet att boka tävlingssalen för t.ex. privatlektioner eller egen träning, köra igenom sitt tävlingsprogram, m.m.Det finns möjlighet att övernatta på studion för de som kommer på besök, luftmadrasser finns att låna men ta med egna sängkläder. Det finns kylskåp, kök med micro och spisplattor och duschar på studion.
 
SÖNDAG 19e Januari

NY!! Koreografi med kjolar, Ida – 10:45-12:00 – Polesalen

Låna våra vackra kjolar och lär dig en av Idas absolut favoritkoregrafier till Freya Ridings låt “Ultraviolet” där kjolarna används för att skapa vackra effekter och med mycket flow. NIVÅ: Alla nivåer, men du kommer ha lättare att göra koreografin om du är bekväm med lite större snurrar, fankick och allra helst cross knee release (Om vi hinner så långt ;))

NY!! Handspring, Ida – 12:15-13:30 – Polesalen
Milstolpen för så många inom pole! Och inte tar det slut där, detta trick går att träna på och förbättra i oändlighet, Iron-X, flagga, regrips, flippar, o.s.v. Det är också viktigt att träna detta coola trick säkert och i denna klass går vi igenom flera olika tekniker och metoder – Här finns mycket inspiration att hämta även för dig som är instruktör på högre nivåer!NIVÅ: I princip alla, det finns övningar som går att progressera och alla behöver börja någonstans, men det är helt klart en fördel om du vet vad handspring är och kanske har försökt dig på någon gång. 

Pole doubles, Hedda, Emma & Ida – 13:30-15:00 – Polesalen
Ta med en kompis! Eller skaffa en ny. Här tränar vi tillsammans i par på olika doublestrick, både på, med och av stolpen med hjälp av erfarna tävlande i double-kategorin.NIVÅ: Du bör vara helt trygg i sits, leghangs och superman samt handstående mot vägg

INFOMÖTE – IPSF, SPF och Code of Points – FRÅN BÖRJAN
Ett informationsmöte för dig som aldrig knappt sneglat på Code of points och undrar vad det är för koder vi pratar om. Hur går en tävling till egentligen? Vilken nivå behöver man vara på för att kunna tävla? 

SÖNDAG KVÄLL
Från 15:00 finns möjlighet att boka tävlingssalen och mellan 15:00-18:00 är det fri egen träning i Polesalen för alla PUS-are!

Värva en kompis! – Få upp till 1.000 kr rabatt

Värva en kompis! – Få upp till 1.000 kr rabatt

“Det enda du kommer att ångra är att du inte började tidigare” är ett vanligt uttryck bland oss poleare, så varför inte vara lite schysst mot sina vänner och se till att de börjar lite tidigare?

Som en härlig julgåva så lanserar vi vår nya, generösa värvningsbonus när du hjälper dina vänner att hitta till FLOWFamiljen!

Värva 3 vänner – Få 1.000 kr i presentkort! – Varje bokning måste vara värd minst 1.500 kr och eleven måste vara helt ny på FLOW
Värva 5 vänner – Få en present eller 250 kr i presentkort!Varje bokning måste ha ett värde, (d.v.s. det gäller ej eventuella gratis event), och eleven måste vara ny på FLOW

KOMBINERA BONUSARNA! Det går jättebra att kombinera bonusarna, har du t.ex. värvat 5 vänner varav 3 har bokat för minst 2400 kr får du båda bonusarna.

För att en värvning ska räknas till din bonus ska din vän svara på sitt bekräftelsemail inom 24 timmar och uppge ditt namn. När du uppnått dina bonusmål mailar du din studio för att erhålla din bonusgåva!

Kursstart Januari – Gratis delbetalning – Boka innan nyår!

Kursstart Januari – Gratis delbetalning – Boka innan nyår!

Nästa kursomgång startar i Januari och de flesta kurser pågår under 16 veckor. Du ser schema och inkluderade lektionstillfällen för varje kurs under “INFO” på bokningssidan.

Under v. 3 (13-19 Januari) finns massor av kurser att välja på, allt från helt nybörjare till roliga temaklasser eller kompletterande stretch och styrka. Kika in på bokningssidan för din stad för att se vilka kurser som ligger uppe just nu!

Kommer det att finnas fler kurser?
Under julen och våren så kommer det även att fyllas på med kompletterande och kortare kurser i mån av plats och intresse.

Delbetala dina kurser gratis!
Vi erbjuder gratis delbetalning för alla kurser som bokas senast sista December 2019 och startar i Januari 2020 och som kostar 1000 kr eller mer.

Du behöver INTE meddela oss att du vill delbetala om du bokat in dig senast sista December, vi börjar att skicka ut fakturor löpande i början av det nya året för samtliga bokningar som då ej betalats. Önskar du däremot betala hela ditt belopp på en gång gör du det smidigt i bokningssystemet. 

Mer information om betalning hittar du här

Presentkort!

Presentkort!

Årets julklapp!
Ge bort ett presentkort till någon du tycker om. Du köper enkelt presentkortet direkt online och får en voucher-kod samt ett digitalt kort du själv kan skriva ut eller skicka vidare till mottagaren.
Önskar du få ett fysiskt kort av oss att ge bort hämtar du upp det i studion eller mailar oss för att få det hemskickat.
(Gratis för presentkort med värde över 500 kr, annars 50 kr i avgift)

KÖP PRESENTKORT HÄR:
Stockholm
https://bookeo.com/flowstockholm/buyvoucher
Karlstad (OBS! Säffle)
https://bookeo.com/flowkarlstad/buyvoucher
Linköping
https://bookeo.com/flowlkpg/buyvoucher
Örebro
https://bookeo.com/floworebro/buyvoucher
Borlänge
https://bookeo.com/flowdalarna/buyvoucher

Instruktörsutbildning 1-2 November

Instruktörsutbildning 1-2 November

Instruktörsutbildning 
📆 Fredag + Lördag 1-2 November (Alla helgona)

(…eller en väldigt användbar djupdykning/workshop i poleteknik för dig som vill utveckla din egen träning, du måste inte vara instruktör för att ha användning av denna kunskap)

ALLA är välkomna, oavsett studio, bakgrund eller mål, men det finns begränsat antal platser

Bokas här https://bookeo.com/flowstockholm?type=223HN9U9R16668969F20

Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPolefitness. Jag har instruerat pole i snart 10 år och heltid i över 7 av dessa och vågar idag påstå att jag nog är den i Sverige som har absolut flest Poleinstruktörs-timmar med mig i bagaget. Jag har hållit ett 30-tal genomgångar/utbildningar för våra instruktörer internt under åren och har nu istället satt ihop en grundläggande utbildning som jag öppnat upp för alla, för att kunna dela med mig och sprida min kunskap till fler och förhoppningsvis hjälpa sporten att utvecklas lite mer och lite säkrare.

Jag har själv gått 4 olika Pole-instruktörsutbildningar samt pratat med ett flertal personer som gått olika utbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som saknats och går att förbättra. Baserat på detta har jag nu valt att separera det som jag nu kallar för en Instruktörsutbildning (denna utbildning) och det vi annars internt på FLOW kallar för “genomgångar”, där vi mer går igenom specifika övningar och hur man lär ut dom, något jag känt varit lite överflödigt och tagit upp lite för mycket tid på utbildningar jag gått.

På Instruktörsutbildningen jobbar jag istället med att dels ge er verktyg till hur man kan bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform och utmaningarna som finns.

Vi går igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare inom detta område.

Sedan går vi igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” inom just pole och det här är nog det som skiljer sig mest från de utbildningar jag känner till där man mer fokuserar på specifika trick. 
Det kan vara grundläggande knep och metoder inom pole som är användbara för flera olika trick. En grundsätt att tänka som går att applicera på många olika övningar, t.ex. snurrar, men som inte bara innebär att vi lägger 30 minuter på att lära ut enbart en backhook. Jag tror att de flesta som intresserar sig för en sån här kurs inte är helt nybörjare inom pole och med rätt verktyg själv kan hitta på sina sätt att lära ut enskilda trick på ett bra och säkert sätt.

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska och så ni själva kan använda grunderna och experimentera och utvecklas.

Kursinnehåll:

• Instruktörsrollen

• Säkerhet & skadeförebyggande

• Förståelse för anatomi & biomekanik

• Uppvärmning & musikanalys

• Tekniska & fysiska principer

– Poleteori

• Praktiska övningar, pole

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina snart 10 år som instruktör och ser verkligen fram emot att kunna dela detta med fler!

Vill ni läsa lite mer om mig och vad jag gjort får ni gärna kika in här:

http://theahaexperience.com/about-ida/

Kursstarter Augusti – Gratis delbetalning!

Kursstarter Augusti – Gratis delbetalning!

Nästa kursomgång startar i Augusti och pågår i 16 veckor, hela vägen fram till jul!

Under v. 34 (19-25 Augusti) finns massor av kurser att välja på, allt från helt nybörjare till roliga temaklasser eller kompletterande stretch och styrka. Kika in på bokningssidan för din stad för att se vilka kurser som ligger uppe just nu!

Kommer det att finnas fler kurser?
Under hösten kommer det även att fyllas på med kompletterande och kortare kurser i mån av plats.

Delbetala dina kurser gratis!
Eftersom kurserna denna termin är längre än vi vanligtvis har kört innan så erbjuder vi gratis delbetalning, för alla kurser som startar i Augusti 2019 och som kostar 1000 kr eller mer, för kurser som kostar mindre än 1000 kr skickas 1 faktura på hela beloppet. 
(Baserat per kurs, inte totala värdet om du bokar flera kurser. Tyvärr kan inte vårt boknings- och ekonomisystem känna igen att samma deltagare har bokat flera kurser)
Första betalningen förfaller i samband med kursstart, fakturor skickas via mail efter att kurserna har startat, sedan +30 dagar per delbetalning, totalt 4 betalningar. 

Du behöver INTE meddela oss att du vill delbetala, alla kurser som inte redan har blivit betalade online när de startat kommer att faktureras med kostnadsfri delbetalning.

Drop-in / Enstaka klasser
Har du inte möjlighet att gå en hel kurs under hösten så finns även mölighet att droppa in och gå på enstaka klasser, “Drop-in” kallar vi alltså möjligheten att boka en klass i taget istället för att boka en hel kurs, men du måste alltid först boka in dig via bokningsystemet för att vara säker på att få plats, det går inte att bara dyka upp på studion. 
Be om ett stämpelkort i studion för drop-in klasserna och få din 4:e klass gratis!

Möhippa eller svensexa? Säsongen är igång!

Möhippa eller svensexa? Säsongen är igång!

Planerar du möhippa, svensexa eller något annat roligt event i sommar? Du har väl inte missat att vi i samtliga våra städer har massa roliga teman som går att boka för grupper. Under respektive stads bokningssida så hittar du både priser för de olika uppläggen samt en bokningskalender där du ser alla lediga tider i realtid, vi tar inga bokningar via mail, men självklart svarar vi gärna på frågor du kan tänkas ha. 

Instruktörsutbildning – 4-5 Maj – Välkommen!

Instruktörsutbildning – 4-5 Maj – Välkommen!

Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPolefitness.

Jag har själv gått 4 olika Pole-instruktörsutbildningar samt pratat med ett flertal personer som gått andra utbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som saknats och går att förbättra. I och med detta har jag t.ex. hos oss på FLOW valt att separera det vi kallar för en Instruktörsutbildning och det vi annars kallar för “genomgångar” i olika nivåer, där man snarare fokuserar på specifika trick. 

På instruktörsutbildningen jobbar jag istället med att dels ge er verktyg till hur man bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform och utmaningarna som finns. 

Vi går igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare inom detta område.

Sedan går vi igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” inom just pole. Det kan vara grundläggande knep och metoder inom pole som är användbara för flera olika trick. En grundsätt att tänka som går att applicera på många olika övningar, t.ex. snurrar, som inte bara innebär att vi lägger 30 minuter på att lära ut enbart en backhook. 

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska och så ni själva kan använda grunderna och experimentera och utvecklas själva. 

Kursinnehåll:

• Instruktörsrollen
• Säkerhet & skadeförebyggande
• Förståelse för anatomi & biomekanik
• Uppvärmning & musikanalys
• Tekniska & fysiska principer
– Poleteori
• Praktiska övningar, pole

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina 9 år som instruktör och troligtvis Sveriges idag mest erfarna Pole-instruktör och ser verkligen fram emot att kunna dela detta med fler!
Vill ni läsa lite mer om mig och vad jag gjort får ni gärna kika in här:
http://theahaexperience.com/about-ida/

Utbildningen kommer att hållas i Stockholm helgen 4-5 Maj ca 09:00-18:00 båda dagarna, mer information mailas ut till deltagare inför utbildningen. Boka under www.FLOWPole.se/Boka/Stockholm