Kursstart Januari – Gratis delbetalning – Boka innan nyår!

Kursstart Januari – Gratis delbetalning – Boka innan nyår!

Nästa kursomgång startar i Januari och de flesta kurser pågår under 16 veckor. Du ser schema och inkluderade lektionstillfällen för varje kurs under “INFO” på bokningssidan.

Under v. 3 (13-19 Januari) finns massor av kurser att välja på, allt från helt nybörjare till roliga temaklasser eller kompletterande stretch och styrka. Kika in på bokningssidan för din stad för att se vilka kurser som ligger uppe just nu!

Kommer det att finnas fler kurser?
Under julen och våren så kommer det även att fyllas på med kompletterande och kortare kurser i mån av plats och intresse.

Delbetala dina kurser gratis!
Vi erbjuder gratis delbetalning för alla kurser som bokas senast sista December 2019 och startar i Januari 2020 och som kostar 1000 kr eller mer.

Du behöver INTE meddela oss att du vill delbetala om du bokat in dig senast sista December, vi börjar att skicka ut fakturor löpande i början av det nya året för samtliga bokningar som då ej betalats. Önskar du däremot betala hela ditt belopp på en gång gör du det smidigt i bokningssystemet. 

Mer information om betalning hittar du här

Presentkort!

Presentkort!

Årets julklapp!
Ge bort ett presentkort till någon du tycker om. Du köper enkelt presentkortet direkt online och får en voucher-kod samt ett digitalt kort du själv kan skriva ut eller skicka vidare till mottagaren.
Önskar du få ett fysiskt kort av oss att ge bort hämtar du upp det i studion eller mailar oss för att få det hemskickat.
(Gratis för presentkort med värde över 500 kr, annars 50 kr i avgift)

KÖP PRESENTKORT HÄR:
Stockholm
https://bookeo.com/flowstockholm/buyvoucher
Karlstad (OBS! Säffle)
https://bookeo.com/flowkarlstad/buyvoucher
Linköping
https://bookeo.com/flowlkpg/buyvoucher
Örebro
https://bookeo.com/floworebro/buyvoucher
Borlänge
https://bookeo.com/flowdalarna/buyvoucher

Instruktörsutbildning 1-2 November

Instruktörsutbildning 1-2 November

Instruktörsutbildning 
📆 Fredag + Lördag 1-2 November (Alla helgona)

(…eller en väldigt användbar djupdykning/workshop i poleteknik för dig som vill utveckla din egen träning, du måste inte vara instruktör för att ha användning av denna kunskap)

ALLA är välkomna, oavsett studio, bakgrund eller mål, men det finns begränsat antal platser

Bokas här https://bookeo.com/flowstockholm?type=223HN9U9R16668969F20

Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPolefitness. Jag har instruerat pole i snart 10 år och heltid i över 7 av dessa och vågar idag påstå att jag nog är den i Sverige som har absolut flest Poleinstruktörs-timmar med mig i bagaget. Jag har hållit ett 30-tal genomgångar/utbildningar för våra instruktörer internt under åren och har nu istället satt ihop en grundläggande utbildning som jag öppnat upp för alla, för att kunna dela med mig och sprida min kunskap till fler och förhoppningsvis hjälpa sporten att utvecklas lite mer och lite säkrare.

Jag har själv gått 4 olika Pole-instruktörsutbildningar samt pratat med ett flertal personer som gått olika utbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som saknats och går att förbättra. Baserat på detta har jag nu valt att separera det som jag nu kallar för en Instruktörsutbildning (denna utbildning) och det vi annars internt på FLOW kallar för “genomgångar”, där vi mer går igenom specifika övningar och hur man lär ut dom, något jag känt varit lite överflödigt och tagit upp lite för mycket tid på utbildningar jag gått.

På Instruktörsutbildningen jobbar jag istället med att dels ge er verktyg till hur man kan bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform och utmaningarna som finns.

Vi går igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare inom detta område.

Sedan går vi igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” inom just pole och det här är nog det som skiljer sig mest från de utbildningar jag känner till där man mer fokuserar på specifika trick. 
Det kan vara grundläggande knep och metoder inom pole som är användbara för flera olika trick. En grundsätt att tänka som går att applicera på många olika övningar, t.ex. snurrar, men som inte bara innebär att vi lägger 30 minuter på att lära ut enbart en backhook. Jag tror att de flesta som intresserar sig för en sån här kurs inte är helt nybörjare inom pole och med rätt verktyg själv kan hitta på sina sätt att lära ut enskilda trick på ett bra och säkert sätt.

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska och så ni själva kan använda grunderna och experimentera och utvecklas.

Kursinnehåll:

• Instruktörsrollen

• Säkerhet & skadeförebyggande

• Förståelse för anatomi & biomekanik

• Uppvärmning & musikanalys

• Tekniska & fysiska principer

– Poleteori

• Praktiska övningar, pole

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina snart 10 år som instruktör och ser verkligen fram emot att kunna dela detta med fler!

Vill ni läsa lite mer om mig och vad jag gjort får ni gärna kika in här:

http://theahaexperience.com/about-ida/

Kursstarter Augusti – Gratis delbetalning!

Kursstarter Augusti – Gratis delbetalning!

Nästa kursomgång startar i Augusti och pågår i 16 veckor, hela vägen fram till jul!

Under v. 34 (19-25 Augusti) finns massor av kurser att välja på, allt från helt nybörjare till roliga temaklasser eller kompletterande stretch och styrka. Kika in på bokningssidan för din stad för att se vilka kurser som ligger uppe just nu!

Kommer det att finnas fler kurser?
Under hösten kommer det även att fyllas på med kompletterande och kortare kurser i mån av plats.

Delbetala dina kurser gratis!
Eftersom kurserna denna termin är längre än vi vanligtvis har kört innan så erbjuder vi gratis delbetalning, för alla kurser som startar i Augusti 2019 och som kostar 1000 kr eller mer, för kurser som kostar mindre än 1000 kr skickas 1 faktura på hela beloppet. 
(Baserat per kurs, inte totala värdet om du bokar flera kurser. Tyvärr kan inte vårt boknings- och ekonomisystem känna igen att samma deltagare har bokat flera kurser)
Första betalningen förfaller i samband med kursstart, fakturor skickas via mail efter att kurserna har startat, sedan +30 dagar per delbetalning, totalt 4 betalningar. 

Du behöver INTE meddela oss att du vill delbetala, alla kurser som inte redan har blivit betalade online när de startat kommer att faktureras med kostnadsfri delbetalning.

Drop-in / Enstaka klasser
Har du inte möjlighet att gå en hel kurs under hösten så finns även mölighet att droppa in och gå på enstaka klasser, “Drop-in” kallar vi alltså möjligheten att boka en klass i taget istället för att boka en hel kurs, men du måste alltid först boka in dig via bokningsystemet för att vara säker på att få plats, det går inte att bara dyka upp på studion. 
Be om ett stämpelkort i studion för drop-in klasserna och få din 4:e klass gratis!

Möhippa eller svensexa? Säsongen är igång!

Möhippa eller svensexa? Säsongen är igång!

Planerar du möhippa, svensexa eller något annat roligt event i sommar? Du har väl inte missat att vi i samtliga våra städer har massa roliga teman som går att boka för grupper. Under respektive stads bokningssida så hittar du både priser för de olika uppläggen samt en bokningskalender där du ser alla lediga tider i realtid, vi tar inga bokningar via mail, men självklart svarar vi gärna på frågor du kan tänkas ha. 

Instruktörsutbildning – 4-5 Maj – Välkommen!

Instruktörsutbildning – 4-5 Maj – Välkommen!

Jag som håller denna utbildning heter Ida Rosén och är ägare och grundare till FLOWPolefitness.

Jag har själv gått 4 olika Pole-instruktörsutbildningar samt pratat med ett flertal personer som gått andra utbildningar för att få en förståelse för vad som varit bra och vad som saknats och går att förbättra. I och med detta har jag t.ex. hos oss på FLOW valt att separera det vi kallar för en Instruktörsutbildning och det vi annars kallar för “genomgångar” i olika nivåer, där man snarare fokuserar på specifika trick. 

På instruktörsutbildningen jobbar jag istället med att dels ge er verktyg till hur man bli ännu tryggare i sin roll som instruktör i allmänhet samt hur man kan få en bättre förståelse för pole som träningsform och utmaningarna som finns. 

Vi går igenom och presenterar anatomi, träningslära och biomekanik, vad det betyder och innebär, vad man kan ha för användning av att kunna mer om det och vart man kan vända sig om man vill fördjupa sig i dessa delar. En bättre förståelse i hur kroppen fungerar och förhoppningsvis en intresseväckare för att utvecklas vidare inom detta område.

Sedan går vi igenom det som jag valt att kalla för “tekniska & fysiska principer” inom just pole. Det kan vara grundläggande knep och metoder inom pole som är användbara för flera olika trick. En grundsätt att tänka som går att applicera på många olika övningar, t.ex. snurrar, som inte bara innebär att vi lägger 30 minuter på att lära ut enbart en backhook. 

Man kan jämföra det med en matlagningskurs; Istället för att lägga 2 timmar på att lära er att enbart göra spaghetti bolognese så lär jag er en mängd knep för hur man kokar en perfekt pasta varje gång och hur man kan krydda olika såser för att de ska bli magiska och så ni själva kan använda grunderna och experimentera och utvecklas själva. 

Kursinnehåll:

• Instruktörsrollen
• Säkerhet & skadeförebyggande
• Förståelse för anatomi & biomekanik
• Uppvärmning & musikanalys
• Tekniska & fysiska principer
– Poleteori
• Praktiska övningar, pole

Jag hoppas att detta gav lite mer information och intresse! Jag har samlat alla mina bästa knep från mina 9 år som instruktör och troligtvis Sveriges idag mest erfarna Pole-instruktör och ser verkligen fram emot att kunna dela detta med fler!
Vill ni läsa lite mer om mig och vad jag gjort får ni gärna kika in här:
http://theahaexperience.com/about-ida/

Utbildningen kommer att hållas i Stockholm helgen 4-5 Maj ca 09:00-18:00 båda dagarna, mer information mailas ut till deltagare inför utbildningen. Boka under www.FLOWPole.se/Boka/Stockholm

 

Vad tycker våra elever?

Vad tycker våra elever?

Jag har tränat pole på fem olika studios sedan  2014. När jag kom till flow för 1.5 år sedan förstod jag för första gången hur en riktigt proffsig och genomtänkt pole lektion bör kännas. Med Idas (och även andra flow  instruktörers) utlärnignsteknik blir du stark på riktigt och man lär sig att använda kroppen på ett smart sätt som både ger styrka och teknik med långvariga resultat.
Innan jag hittade flow gick jag hos flera instruktörer, ( i Stockholm och utomlands)som nöjde sig med att man “fuskade” sig fram till en ny rörelse eller lågor trick. Tyvärr drabbades jag mycket snart och med täta mellanrum av många skador. Onda axlar, skulderblad, plågad nedre rygg osv. för att jag inte byggt upp den riktiga styrkan och tekniken, utan uppmuntrats av instruktörer att bara köra på.  Instruktörerna dedikerade heller inte tillräckligt mycket tid till uppvärmning och jag tror heller inte de visste hur man lägger upp en bra genomtänkt uppvärmning.
Efter alla skador blev jag så deppig och gav till slut upp med pole, tills jag vågade testa igen, denna gången hos flow.
På flow erbjuds en extremt proffsig och kul träning och dansmiljö där man utvecklas stadigt och stärker kroppen för att klara av utmaningarna. Min erfarenhet är att jag under tre terminer på flow blivit starkare, smidigare och superglad, utan att fuska eller skynda mig till något trick som min kropp inte är redo för, men tycker ändå jag har utvecklats mycket med 2 lektioner i veckan.
Hos FLOW fann jag att kompetensen sträckte sig utöver vad jag varit med om tidigare, på alla fronter: teknik, förståelse för anatomi, pedagogik, beaktandet och respekten för hälsa och även kroppens begränsningar.
Inte en enda skada sedan jag började träna hos Ida och Hedda! Bara  härlig träningsverk, genom en starkare och gladare kropp!
Mia

Jag har gått på två andra studios innan jag började på FLOW i Stockholm. Det var kärlek från första lektionen med Ida på FLOW. Först och främst älskar jag att man har bra med utrymme mellan stängerna, studion är ljus och fräsch och stämningen är fantastisk! Dessutom är det olika tjocklek på stängerna, man kör tillsammans med någon samtidigt som man roterar under lektionens gång. Enligt mig så är det otroligt viktigt att få testa sitt grepp och förmåga på olika sorts stänger samtidigt som man får lära känna alla i sin klass. Ida är otroligt noga med detaljer och att man inte tar sig vatten över huvud. Kan man inte så får man öva tills man gör det. Stort fokus läggs på att undvika skadorna vilket är så lätt att råka ut för i pole. Jag tycker att Ida har ett holistiskt sätt att lära ut på. Hon visar små tekniska fel man gör och förklarar varför dessa gör tricken omöjlig eller sämre utförd. Hon förklarar kopplingen mellan muskel och hjärna. Inte lätt att beskriva allt i ord, jag tror att man måste gå en kurs och uppleva det själv! FLOW är för den som vill lära sig ordentligt och inte halvdant. 

 Jag har precis gått min första termin på FLOW stockholm och är mer än nöjd. Jag har tidigare gått på en annan studio vilket gör att jag har lite att jämföra med. Det som jag känner är unikt för just flow är att de till skillnad från andra studios har ett stort fokus på teknik. Det blev en liten chock när man är van att “kasta sig” upp i vissa trick och nu behöver göra dem på riktigt men jag är otroligt tacksam för jag tycker både att tricken blir vackrare, jag får en utmaning och jag känner mig säker på stången. Dessutom känner jag att det blir enklare att förstå vad jag ska göra i de nya tricken jag lär mig. Den instruktör jag haft är Ida Rosén, världens gulligaste tjej, så mina erfarenheter är genom henne. Hon är otroligt kompetent inom pole och träning (bl.a. hur man bör göra för att undvika skador mm). Hon är väldigt pedagogisk och kan se och hjälpa eleven med det just hen behöver för att utvecklas. 
Jag rekommenderar alla som är sugna att börja på flow för att få den bästa polekunskapen på ett framförallt roligt men även långsiktigt och säkert sätt!

Ida har med sin enorma kunskap lyckats hjälpa mig hitta den där sista pusselbiten jag saknat. Hur gör man EGENTLIGEN när man gör något så grundläggande som en invert?Sådana saker har jag undrat över länge även om jag tränat i flera år. Jag har lyckats med en hel drös av tricks men aldrig behärskat dem. Det har lett till osäkerhet och rädsla. Så jag sökte mig till en studio för att få kunskap, och få lära mig på riktigt. Jag har fått konkreta tips och vägledning om och om igen hur jag utför saker på ett säkert sätt, ibland de mest basala sakerna och något jag endast upplevt på Flow: hur jag ska tänka för just JAG ska göra det här säkert. Alla har vi olika förutsättningar och behöver ibland anpassa tricken efter den egna förmågan. Ida kan alla möjliga variationer. Att få lära mig tricks ordentligt och säkert, med fokus på teknik istället för att hoppa och slänga sig upp, ha kokt spaghetti till ben på hemvägen, dagen efter knappt kunna gå av träningsvärk och sist men inte minst: berätta för alla du känner om övningar du aldrig varit med om som de bara också måste testa – som resulterade i träningsvärk i mystiska oupptäckta muskler. Allt det garanterar jag att Ida bjuder på! Nästa gång  är du lite starkare, lite bättre på att kontrollera dessa muskler och ett steg närmre att klå Ida på detta! Och nu VET jag hur jag ska utföra det där tricket. Med vilka muskler exakt, och vad jag gör fel. Det är okej att backa ett steg, lära om och bli ett två steg bättre.  Såååååå mycket glädje! Måste ju också nämna att Cissi är fantastisk instruktör och inspiration. Tack för våra enormt utvecklande lektioner. <3

Jag tycker att Ida är väldigt noggrann i sitt utlärande och väldigt repetitiv med grundövningar som man i många fall blir väldigt slarvig med under åren!
Ida pushar oss för att bli bekväma med den nivå vi ligger på innan vi går upp till en ny högre nivå. Tidigare för mig har det gått alldeles för fort framåt, så vissa trick jag lärt mig har jag kanske satt halvdant en gång, sedan har jag undvikit det tricket och hållit mig till det jag känt mig bekväm med istället, men ändå gått upp i nivå.

Nya kursstarter i Mars!

Nya kursstarter i Mars!

Just nu finns schema ut för nästa kursomgång som startar i Mars för Stockholm, Karlstad, Linköping och Örebro. Gå in på bokningssidan för din stad för att se dagar, tider, kurser och priser!

Kurserna kommande termin är lite längre än tidigare, 12 veckor, perfekt för att hinna med både teknik och tricks, men kanske även passa på att knyta ihop det man lärt sig till en utmanande koreografi?

FLOW vinner i mål om upphovsrättsintrång mot Clemenger Dans

FLOW vinner i mål om upphovsrättsintrång mot Clemenger Dans

Vi fick rätt!!!

Det unika, genomarbetade och väl uppskattade kursunderlag som jag och Sara Lumholdt har skapat och byggt hela FLOW på ansågs av Stockholms tingsrätt vara originellt och därmed också åtnjuta upphovsrättsligt skydd. Domstolen fann det också styrkt att Clemenger Dans / Nerikes Dansinstitut hade använt sig av vårt underlag olovligen och slog fast att Clemenger Dans / Nerikes Dansinstitut hade gjort intrång i vår upphovsrätt. Domstolen förbjöd också Clemenger Dans / Nerikes Dansinstitut att använda sig av materialet nu och i framtiden.

I över 3 års tid har detta problem, denna situation, legat i bakhuvudet och malt. Ibland något mer passivt, ibland har det krävt oerhört mycket tid och energi. Men ändå ständigt närvarande, stressande och oroväckande.

Strax efter vi öppnat vår första verksamhet, FLOWStockholm, så kontaktade Dermot Clemenger min kollega Sara, detta var i början av 2013. De ville ha in Pole i sitt utbud på sin dansskola Nerikes Dansinstitut i Örebro och vi kom överens om ett samarbete där vi stod för utbildning av instruktörer för deras räkning samt tillhandahöll våra väl genomarbetade kursunderlag för flera nivåer. De marknadsförde kurserna i samarbete med oss och kopierade bland annat texter från vår hemsida för kursbeskrivningar m.m.
Samarbetet flöt på förhållandevis väl under de första 1-2 åren, även om det stundtals togs beslut utan diskussioner med oss som vi kanske inte helt kunde stå bakom.

I och med att vår verksamhet och varumärke växte innebar det också att vi ställde högre kvalitetskrav på oss själva och våra samarbetspartner. Vi skickade exempel på åtgärder vi strävade efter att man skulle kunna förvänta sig av en FLOW-studio, t.ex.

  • Fasta stänger -­ Stängerna ska vara fast monterade i golv eller tak, helst båda, för att inte riskera att rasa
  • Gott om avstånd mellan stängerna -­ Minst 1,5 meters avstånd i alla riktningar och 2 meters avstånd mellan två stänger
  • Alla instruktörer ska ha gått kurser och ha en egen kunskapsnivå minst två nivåer över den nivå de instruerar i
  • Alla nya instruktörer ska ha haft genomgång av en huvudinstruktör med flera års erfarenhet som Poleinstruktör + Poleinstruktör­utbildning samt utbildning och kunskap inom träningslära/anatomi

Dessa åtgärder var Clemenger inte intresserade av att genomföra.

Sammanfattningsvis medförde det missnöje som vi kände att samarbetet upphörde. Clemenger Dans / Nerikes Dansinstitut fortsatte dock att använda sig av vårt underlag och av texter författade av oss på sin hemsida. Vi skickade därför en faktura till Clemenger Dans / Nerikes Dansinstitut.

Och det är här tvisten börjar. Clemenger Dans bestrider denna faktura och vägrar betala ersättning till oss.

I rättegången i början av December 2018 deltog 4 vittnen som samtliga jobbade som instruktörer på Nerikes dansinstitut under denna period i början av 2016 och samtliga vittnen bekräftade att de underlag som använts på kursverksamheten under perioden är de underlag som tillhandahållits och skapats av oss på FLOW och ingenting annat.

Det har aldrig handlat om några stora pengar, beloppen i det hela är nästan lite fåniga i relation till de omkostnader och tid detta har inneburit för oss. Men ibland måste rätt få vara rätt. Det jobb som jag och Sara har gjort för att skapa ett så bra, genomarbetat och hållbart underlag som möjligt, samma underlag som vi har använt i över 6 år på våra studios och som fått oss att bli störst i Sverige ska bara kunna användas av oss på det sätt som vi finner bäst. Och domstolen tyckte samma sak!

Då det fanns många delar i huvudförhandlingen gällande huruvida avtalet var uppsagt eller ej, vilka perioder underlagen använts, vad vi kunnat söka ersättning/skadestånd o.s.v. så fick vi tyvärr stå för våra egna rättegångskostnader, trots att vi fick rätt i den stora och viktiga frågan gällande upphovsrättsintrång. Det har varit en kostsam läxa men jag är nu tacksam och stolt att jag vågade stå på mig och skydda det vi har skapat!

Det har varit några tuffa år, men idag känner jag mig säkrare än någonsin att jag är på precis rätt plats och att jag är på väg åt rätt håll, med rätt verktyg och rätt personer omkring mig och dessutom – Med ett helt unikt koncept som ingen kan eller ska få ta ifrån mig!

Massa kärlek / En Ida som andas lite lättare