FLOWs Pleaser-guide!

Att välja bland pleasers hundratals modeller kan kännas överväldigande. Vad har olika klackhöjder, modeller och material för för- och nackdelar egentligen? På denna sida hittar du svaret på många av dessa frågor!

Detta är våra upplevelser och erfarenheter baserat på instruktörer och elevers användande av Pleasers. Pleasers utbud är dock oerhört brett och vi har inte provat alla skor, självklart kan individuella åsikter variera. Vid osäkerhet inför köp och beställning så rekommenderar vi främst att kontakta Pleasers direkt för att få absolut bäst rådgivning.

Klackhöjd

Val av klackhöjd

Pleasers utbud

Pleaser erbjuder klackar med en klackhöjd på 4 inches till 10 inches med och utan platå. När vi dansar och jobbar med olika typer av floorwork, dropps och inHeels-teknik behöver du ett par klackar med platå för att kunna utföra alla övningar på ett säkert och smidigt sätt.

Pleasers modeller skiljer sig något i höjd mellan olika modeller. Filtrerar du exempelvis på ”7 inches” på pleasershoes.com så får du upp skor mellan 7 till 7 ½ inches, vilket är en rätt så betydande höjdskillnad i upplevelse. Du ser exakt höjd på både klack och platå under skons detaljbeskrivning.

FLOW rekommenderar

Har du ingen, eller en begränsad erfarenhet av att dansa i klackskor med platå så rekommenderar vi dig att välja klackar med en höjd på 6-7 inches. För att klara av att röra dig stabilt, säkert och snyggt i platåskor så krävs kunskap om skoteknik samt styrka och rörlighet i vristerna, vilket tar ett tag att bygga upp. Desto högre klack du väljer, desto mer påfrestande blir pressen på dina vrister.

Skor över 7 inches bör undvikas fram till att du tränat upp dina vrister så att du under längre sekvenser (ex en hel koreografi) kan röra dig tryggt och stabilt i 7 inches. 9 inches eller högre är ej att rekommendera för dans eller träning till följd av höjd skaderisk.

P.S. Det är smycket snyggare att dansa stabilt i något lägre klackar, än att röra dig osmidigt i ett par för höga klackar! 😘

Storlek

Val av storlek

Pleasers utbud

I Pleasers sortiment finns skor med platå från storlek 5 till 14, vilket motsvarar storlek 35 till 44.

Pleasers har även en modell som är 5% extra bred i modellen, denna känner du igen då den har en röd logga i hälen istället för guld. Här ser du utbudet med extra bred modell.

FLOW rekommenderar

Pleasers är generellt breda i sulan och skaftet. Ligger du emellan två storlekar normalt sett rekommenderar vi dig att välja den mindre storleken. Till skillnad från vanliga skor har vi sällan på oss våra Pleasers mer än 2 timmar i sträck, vilket gör att vi rekommenderar stabilitet framför komfort. 🙊

Material

Val av material

Pleasers utbud

De vanligaste materialen på Pleasers när det gäller stövelns skaft eller sandalers remmar är, från hårdare material till mjukare: genomskinlig plast, lack, färgad plast, fejk-läder, läder, fejk-skinn och tyg. 

FLOW rekommenderar

Generellt sett så är hårdare material lite mera slitstarkt och ger även mer stabilitet. Mjukare material tenderar att slitas och töjas ut något snabbare men medför en högre rörlighet. Ljusare tyger (ej plast och lack) brukar även bli smutsiga snabbt som man inte använder skydd.

Valet av material är främst en smaksak. Med blank plast och lack får du ett bra grepp på stolpen vilket är fördelaktigt vid exempelvis klättring. Nackdelen med blank plast och lack är dock att det skapar hög friktion även mot golvet, vilket kan försvåra din floorwork något.

Skomodell

Val av modell

Pleasers utbud

Pleasers har ett galet stort utbud av modeller! För att göra det lite enklare att navigera bland dessa så finns det en del namn och numreringar som kan vara till din hjälp. Pleasers har döpt varje modell av platå med ett namn (ex så är platån identisk i sin form och höjd för alla skor i modellen ”Adore”).

Därtill följer ett nummer som säger vilken typ av skaft skon har. I regel så innebär ett högre nummer ett högre skaft. Nedan följer generella riktlinjer.

Sandaler

6 inches har ett nr på 600.
Exempel: ASPIRE-609G

7 inches har ett nr på 700.
Exempel: ADORE-708N
(Undantag SKY – har ett nr på 300)

8 inches har ett nr på 800.
Exempel: FLAMINGO-808N

Stövel: ankel-hög

Har i regel samma numrering som sandaler, med enstaka undantag som har ett nummer på 1000.

Stövel: vad-hög

Har en numrering på 1000. Det finns olika skafthöjder på Pleasers vad-höga klackar, de något lägre skaften brukar ha ett nummer runt 1020 och de lite högre brukar ha ett nummer runt 1050.

 

Stövel: knä och lår-höga

Har en numrering på 2000 om skaftet slutar precis under knät och en numrering på 3000 om skaftet slutar över knät.

FLOW rekommenderar

Vi tycker du ska välja ett par klackar som passar din egen stil! ☺️ Dock finns det några praktiska saker att ta hänsyn till gällande val av design.

För att skorna ska sitta så stabilt och säkert som möjligt rekommenderar vi skor som går att spänna över din vrist. Därav rekommenderar vi stövlar med snörning framtill eller sandaler med ett spännband över vristen. Skor som saknar denna justering riskerar att sitta lite lösare på foten vilket kan upplevas instabilt.

Stövlar med snörning framtill medför att du kan stabilisera din vrist utefter individuellt behov, vilket kan vara önskvärt. Sandaler är däremot ett svalare alternativ som möjliggör större rörlighet om du vill utmana din skoteknik lite extra.

Skydd

Platå-skydd

Pleasers utbud

Platå-skydd (Pleaser Protectors) finns att köpa som separat tillbehör i olika färger och material. Klicka här för att se samtliga färger.

FLOW rekommenderar

Skoskydd är bra att ha om du vill att dina skor ska hålla sig fina längre. Ofta får man märken på sina skor redan efter en klass användning om man inte skyddar skorna. Men det går lika bra att klippa sönder ett par strumpor och trä över platån. Strumpor brukar dock nötas hål i relativt snabbt, så använder man strumpor som skydd är det bra att checka av så att de täcker platån innan varje klass. Oavsett om du köper platåskydd, eller använder sönderklippta strumpor så är det viktigt att skyddet inte glider ner under sulan då det gör att du lätt halkar!

Köp platå-skydd via FLOW

När du beställer skor från Pleasers via FLOW så kan du inte beställa platå-skydd. Detta beror på att vår leverantör enbart erbjuder flerpack. Däremot säljer vi platå-skydd i våra butiker i vår studio som du kan köpa på plats när du besöker oss. Skuller du önska att vi tar in en specifik färg så mejla shop@flowpole.se.

Pleaser protector

Frågor

Övriga frågor?

Har du någon fråga som FLOWs Pleaser-guide inte tar upp är du välkommen att mejla oss så hjälper vi dig efter bästa förmåga.

Mejla till shop@flowpole.se så återkommer vi så snart vi kan.