Hur långa är lektionerna och kurserna?

För att vara lite flexibla kan våra kurser och lektioner variera i utbud. Vanligast är dock att våra lektioner är på 90 minuter och mellan 8-16 veckor. 

Vid varje kurs på bokningssidan finns en “INFO” knapp där du hittar Tidsplan för den kurs du vill boka, här framgår tydligt exakt vilka datum, d.v.s. hur många lektioner, och tider som ingår i den kurs du tänkt boka.

Måste man vara väldigt vältränad innan man tränar Pole?
För att börja hos oss så MÅSTE du ingenting. Tyvärr är ett vanligt missförstånd att man “måste” vara på ett visst sätt redan innan man börjar; Vältränat, vig, ha fantastiskt koordination, smidig, o.s.v.

Detta stämmer förstås inte utan till oss kommer en otroligt blandning människor, gammal som ung, lätt eller tung, med alla möjliga olika bakgrunder och syften. Vi förväntar oss absolut inte att någon ska kunna det vi lär ut på första försöket utan går lugnt igenom teknikerna från grunden och repeterar tills vi känner oss trygga att gå vidare.

Risken finns ju förstås att man tycker det är ganska roligt och efter ett tag råkar BLI ganska vältränad men det är på egen risk! 😉

Vad har man på sig när man tränar Pole?

Det absolut viktigaste hos oss är att man känner sig bekväm på lektionerna. På nybörjarklasserna går det alldeles utmärkt att komma klädd precis som man själv känner passar allra bäst. Men om man ändå känner att man vill ha lite tips så kommer det här:

 • Åtsittande kläder är att föredra, så man bättre ser vad man gör i sina rörelser
 • Linne kan vara lite bättre än T-shirt då det finns övningar då vi vill komma åt grepp och hud under armarna
 • Efter några lektioner på nybörjarnivån kommer man att göra övningar som innebär att man ska sitta och hålla sig kvar på stolpen med hjälp av huden på insidan av låren, då underlättar det om man har så korta shorts man är bekväm i (man kan förstås även rulla upp sina shorts). Det går jättebra att ha med sig ett par shorts som ombyte och endast använda dessa under den del av klassen då de faktiskt behövs, självklart kan man också strunta i dessa övningar om man känner för det, ingen tvingar dig!
 • Känner man sig inte bekväm med korta hotpants kan t.ex. tenniskjolar eller liknande med inbyggda shorts vara att rekommendera, eller så finns särskilda Pole-tights som har ett visst grepp, fråga gärna din instruktör!
 • Det behövs inga gymnastikskor. Oftast tränar vi barfota men det går så klart bra att ha strumpor med sig om man fryser, ibland kan det bli lite halt.
 • Ha alltid med dig överdragskläder! Det är viktigt att hålla värmen mellan övningar för att minimera skaderisken, ha gärna med dig kläder du lätt kan dra av och på vid behov.

ÖVRIGA TIPS

 • Undvik att smörja in dig med oljiga hudkrämer, använda håroljor eller handkräm samma dag som klass. Detta kan påverka ditt grepp både i händer och på huden. Fråga gärna din instruktör eller studio om rekommenderade hudprodukter!
 • Ta av dig smycken på lektionerna! Ta gärna med dig en liten förvaringspåse eller liknande så du inte glömmer kvar eller tappar bort något
Hur många personer är man i varje grupp?

På våra ordinarie Polekurser så är man 2 personer per stolpe och vi har som mest 9 stänger. Det finns självklart valmöjlighet att boka två platser och på så sätt få en stolpe för sig själv” och vara garanterad att man får en egen stolpe på alla lektioner under hela sin kursperiod. Normalt förekommer viss frånvaro och då roterar vi i grupperna så man turas om att ha egen stolpe och dela ibland. 

Här är några anledningar till varför vi väljer att boka in 2 personer per stolpe hos oss:

 • Slipp trängsel och krockar! På en FLOW studio har du alltid minst 2 meter mellan stängerna och 1,5 meter till närmsta vägg eller hinder, detta för att vi ska kunna röra oss obehindrat och kunna göra alla övningar fullt ut. Många studios väljer istället att sätta sina stänger tätare ihop för att få plats med så många stolpar som möjligt för att alla ska få en egen stolpe, men vi prioriterar utrymme då man sällan håller sig på stolpen non-stop ett helt pass ändå. Jämför gärna!
 • På en FLOW studio har vi permanenta stänger på våra kurser, d.v.s. stänger som är fästa i både golv och tak. Stängerna är även specialbeställda stänger för just studiobruk, är nickelfria och består av ett och samma stycke (inte flera ihopmonterade delar med skarvar), för allra högsta säkerhet.
 • På FLOW prioriterar vi kunskap och utbildning bland våra instruktörer och utför regelbundet kvalificerade utbildningar för att höja standarden på klasserna. Många av våra instruktörer innehar t.ex. certifikat från Amerikanska ElevatEd Education
 • På en FLOW-studio är ordinarie kurstid 90 minuter per lektion, vilket ger gott om tid att använda våra stänger utöver tiden för uppvärmning m.m. Detta gör att man även får tid att observera varandra, hjälpas åt med sina kurskamrater och ta välbehövliga pauser. Se gärna jämförelse av minutpris nedan!

  Vi eftersträvar ständigt att efterhålla högsta kvalitet på våra studios och investerar både tid och ekonomi i detta. Vissa av dessa investeringar är något du som kund kanske inte tänker på förrän du väl har börjat träna. För att kunna konkurrera prismässigt men ändå hålla denna höga standard så väljer vi därför att ha 2 platser per stolpe på våra kurser

  En annan stor fördel detta ger är en väldigt fin sammanhållning och gemenskap i grupperna!
  Vi hjälps gärna åt, kommunicerar med varandra och peppar i utvecklingen!

  PRISJÄMFÖRELSE MINUTPRIS
  På en FLOW-studio är lektionerna 90 minuter per 8-veckorskurs, detta innebär att vårt minutpris är 2,08 kr om man delar stolpe respektive 3,54 kr om du vill ha egen stolpe. 
  Detta kan jämföras med andra vanliga lektionstider och vad priset hade varit hos oss om vi valt att ha kortare lektioner:

  60 min – 998 kr – Dela stolpe / 1699 kr – Egen stolpe
  75 min – 1248 kr – Dela stolpe / 2124 kr – Egen stolpe

  Om du vill vara helt säker på att ha en egen stolpe under hela kursomgången så boka en till plats i ditt namn och maila din studio så får du 30% rabatt på den andra platsen.

   

Hur betalar jag för min bokning?

Regler vid betalning – Betalning kan EJ göras på plats i studion!

Betalning sker på 2 sätt:
1. Med betalkort direkt online
2. Om ingen kortbetalning mottagits skickas istället en faktura via mail, fakturaavgift 50 kr

Läs mer om betalning här

Kan man komma till studion och träna på egen hand?
Ja, det finns tider att boka som kallas för “Egen träning”. På dessa tillfällen finns alltid en instruktör på plats för att svara på frågor etc. Träningen sker dock helt på eget ansvar och instruktören håller EJ en lärarledd lektion. Glöm inte att värma upp ordentligt!

På dessa lektioner får du endast träna på och repetera övningar som lärt dig på lektion av en instruktör på FLOW. Personal på plats hjälper dig gärna att komma ihåg de olika övningarna i kursunderlagen.

Regler vid Egen träning

 • Du får inte boka egen träning om du aldrig tränat på FLOW tidigare (Det går jättebra att t.ex. boka en privatlektion för att få övningar att träna på vid dessa tillfällen)
 • Du får inte träna på övningar; du lärt dig av någon som ej är instruktör på FLOW, sett på sociala medier eller kanske hittat på själv
 • Du får inte ta med dig utomstående vänner eller lära någon annan elev övningar som denne inte har gått igenom med en instruktör på FLOW

Våra instruktörer har investerat mycket i sin kunskap och utbildning för att hålla absolut högsta nivå och våra lokaler är till för just kvalificerade kurser och utbildning i Pole. Dessa regler är till för er och vår säkerhet, var vänlig respektera dessa!

Kan man ta igen lektioner som jag missar på min kurs?

Ja, det finns möjlighet att ta igen lektionstillfällen man missar under sin kursomgång!
Läs gärna mer om frånvaro och ta-igen här

Vad är Pole dance? Vad gör man på lektionerna?

Pole dance, pole sport, polefitness eller kanske bara Pole. Träningsformen har många namn men gemensamt för samtliga är att man använder en vertikal stolpe som redskap. Man kan göra det väldigt dansant, akrobatiskt, sensuellt, sportigt och så vidare.
Det finns väldigt många sätt att använda redskapet och tolka träningsformen och inget är mer rätt eller fel än något annat.

Framför allt så är det väldigt roligt och ett otroligt givande sätt att aktivera sig! Kanske vill du jobba mer på din koordinationsförmåga, eller är ute efter att bli mer vältränad eller varför inte bara hitta ett nytt intresse och möjlighet att träffa nya vänner?

På våra ordinarie kurser kombinerar vi styrkeövningar med snurrar och dans och dessa kurser är anpassade så alla ska kunna gå en kurs hos oss. Mer om de olika Pole-kurserna och nivåerna går att läsa HÄR

Ibland har vi tema-klasser inom pole som kanske fokuserar mer på någon inriktning; Akrobatik med volter och mer gymnastiska övningar eller kanske High heels, med klackar och en mer sensuell framtoning.

Hör gärna av dig om du är ute efter något särskilt eller bara vill veta mer om träningen!

Kan man köpa presentkort?
Självklart!

Om du går in på den staden du vill köpa presentkort till i huvudmenyn, så hittar du länk till Presentkort inne på respektive stads sida. Maila oss gärna om du inte hittar!