fbpx
Vad har man på sig när man tränar Pole?

Det absolut viktigaste hos oss är att man känner sig bekväm på lektionerna. På nybörjarklasserna går det alldeles utmärkt att komma klädd precis som man själv känner passar allra bäst. Men om man ändå känner att man vill ha lite tips så kommer det här:

 • Åtsittande kläder är att föredra, så man bättre ser vad man gör i sina rörelser, t.ex. tights istället för lösa byxor. 
 • Linne kan vara lite bättre än T-shirt då det finns övningar då vi vill komma åt grepp och hud under armarna
 • Efter några lektioner på nybörjarnivån kommer man att göra övningar som innebär att man ska sitta och hålla sig kvar på stolpen med hjälp av huden på insidan av låren, då underlättar det om man har så korta shorts man är bekväm i (man kan förstås även rulla upp sina shorts). Det går jättebra att ha med sig ett par shorts som ombyte och endast använda dessa under den del av klassen då de faktiskt behövs, självklart kan man också strunta i dessa övningar om man känner för det, ingen kommer att tvinga dig och det finns andra övningar att träna på så länge. 
 • Känner man sig inte bekväm med korta hotpants kan t.ex. tenniskjolar eller liknande med inbyggda shorts vara att rekommendera, eller så finns särskilda Pole-tights som har ett visst grepp, fråga gärna din instruktör!
 • Det behövs inga gymnastikskor. Oftast tränar vi barfota men det går så klart bra att ha strumpor med sig om man fryser eller om man blir öm i fotsulorna av rotationer m.m., men ibland kan det bli lite halt.
 • Ha alltid med dig överdragskläder! Det är viktigt att bli ordentligt varm på uppvärmningen samt att hålla värmen mellan övningar för att minimera skaderisken, ha gärna med dig kläder du lätt kan dra av och på vid behov.

ÖVRIGA TIPS

 • Undvik att smörja in dig med oljiga hudkrämer, använda håroljor eller handkräm samma dag som klass. Detta kan påverka ditt grepp både i händer och på huden, samt lämna en oljig hinna på stolpen som kan försvåra för andra elever. Detta gäller även solskydd på sommaren.
  Fråga gärna din instruktör eller studio om rekommenderade hudprodukter!
 • Ta av dig smycken på lektionerna! Ta gärna med dig en liten förvaringspåse eller liknande så du inte glömmer kvar eller tappar bort något
Kan man ta igen lektioner som jag missar på min kurs?

Ja, hos oss finns möjlighet att ta igen lektionstillfällen man missar under sin kursomgång!
Läs gärna mer om frånvaro och ta-igen här

Hur betalar jag för min bokning?

Betalning kan EJ göras på plats i studion!

Betalning sker på 2 sätt:
1. Med betalkort direkt online
2. Om ingen kortbetalning mottagits skickas istället en faktura via mail, fakturaavgift 50 kr

Läs mer om betalning här

Kan man komma till studion och träna på egen hand?

Ja, det finns tider att boka som kallas för “Egen träning”. På dessa tillfällen finns alltid en instruktör på plats för att svara på frågor etc. Träningen sker dock helt på eget ansvar och instruktören håller EJ en lärarledd lektion. Glöm inte att värma upp ordentligt!

På dessa lektioner får du endast träna på och repetera övningar som lärt dig på lektion av en instruktör på FLOW. Personal på plats hjälper dig gärna att komma ihåg de olika övningarna i kursunderlagen.

Regler vid Egen träning

 • På egen träning tränar man på övningar man lärt sig på FLOW, har du aldrig varit elev hos oss så går jättebra att t.ex. boka en privatlektion för att få övningar att träna på vid dessa tillfällen.
 • Du får inte träna på övningar; du lärt dig av någon som ej är instruktör på FLOW, sett på sociala medier eller kanske hittat på själv
 • Du får inte ta med dig utomstående vänner eller lära någon annan elev övningar som denne inte har gått igenom med en instruktör på FLOW

Våra instruktörer har investerat mycket i sin kunskap och utbildning för att hålla absolut högsta nivå och våra lokaler är till för just kvalificerade kurser och utbildning i Pole. Dessa regler är till för er och vår säkerhet, var vänlig respektera dessa!

Kurserna har redan börjat, kan jag boka ändå?

Självklart!

Boka in dig som vanligt på kursen, du får så klart ta igen de lektioner du missat på andra pass.

Hur många personer är man i varje grupp?

På våra ordinarie Polekurser så har vi normalt 2 platser per stolpe. 

Det här ger dig som elev valmöjligheten att boka 2 platser och vara garanterad en egen stolpe under hela terminen.

Vill du komma undan lite billigare så bokar du 1 plats och är då medveten om att på klasser där det är full närvaro turas man om och hjälper varandra. Det är sällan full närvaro på lektioner, så vanligtvis innebär det i praktiken att man under vissa pass behöver dela stolpe under vissa delar av lektionen bara. 

Denna valmöjlighet är något vi kommit fram till i samråd med våra elever. 

 • Slipp trängsel och krockar! På en FLOW studio har du alltid minst 2 meter mellan stängerna och 1,5 meter till närmsta vägg eller hinder, och så vi vitt är vi den enda studio i Sverige som erbjuder detta generösa avstånd och utrymme mellan stänger. Detta för att vi ska kunna röra oss obehindrat och kunna göra alla övningar fullt ut, utan risk för att krocka. De flesta studios väljer istället att sätta sina stänger tätare i salen för att få plats med så många stolpar som möjligt för att alla ska få en egen stolpe. Detta är en smaksak men vi har prioriterat utrymme vilket uppskattas varmt av våra elever.
 • På en FLOW studio har vi permanenta stänger på våra kurser, d.v.s. stänger som är fästa i både golv och tak. Stängerna är även specialbeställda stänger för just studiobruk, är nickelfria och består av ett och samma stycke (inte flera ihopmonterade delar med skarvar), för allra högsta säkerhet.
 • En annan stor fördel detta ger är en väldigt fin sammanhållning och gemenskap i grupperna! Vi hjälps gärna åt, kommunicerar med varandra och peppar i utvecklingen!

  PRISJÄMFÖRELSE
  Ordinarie kurs: från 135 kr / timme – Medlemspris 108 kr / timme (-20%)

   

Hur långa är lektionerna och kurserna?

För att vara lite flexibla kan våra kurser och lektioner variera i utbud. Vanligast är dock att våra lektioner är på 90 minuter och mellan 8-16 veckor. 

Vid varje kurs på bokningssidan finns en “INFO” knapp där du hittar Tidsplan för den kurs du vill boka, här framgår tydligt exakt vilka datum, d.v.s. hur många lektioner, och tider som ingår i den kurs du tänkt boka.

Måste man vara väldigt vältränad för att börja?

Absolut inte! Kom som du är, vi kan lära alla!

Tyvärr är ett vanligt missförstånd att man “måste” vara på ett visst sätt redan innan man börjar; Vältränad, vig, ha fantastiskt koordination, smidig, o.s.v.

Detta stämmer förstås inte utan till oss kommer en otroligt blandning människor, gammal som ung, lätt eller tung, med alla möjliga olika bakgrunder och syften. Vi förväntar oss absolut inte att någon ska kunna det vi lär ut på första försöket utan går lugnt igenom teknikerna från grunden och repeterar tills vi känner oss trygga att gå vidare.

Risken finns ju förstås att man tycker det är ganska roligt och efter ett tag råkar BLI ganska vältränad men det är på egen risk! 😉

Vad är Pole dance? Vad gör man på lektionerna?

Pole dance, pole sport, polefitness eller kanske bara Pole. Träningsformen har många namn men gemensamt för samtliga är att man använder en vertikal stolpe som redskap. Man kan göra det väldigt dansant, akrobatiskt, sensuellt, sportigt och så vidare.
Det finns väldigt många sätt att använda redskapet och tolka träningsformen och inget är mer rätt eller fel än något annat.

Framför allt så är det väldigt roligt och ett otroligt givande sätt att aktivera sig! Kanske vill du jobba mer på din koordinationsförmåga, eller är ute efter att bli mer vältränad eller varför inte bara hitta ett nytt intresse och möjlighet att träffa nya vänner?

På våra ordinarie kurser kombinerar vi styrkeövningar med snurrar och dans och dessa kurser är anpassade så alla ska kunna gå en kurs hos oss. Mer om de olika Pole-kurserna och nivåerna går att läsa HÄR

Ibland har vi tema-klasser inom pole som kanske fokuserar mer på någon inriktning; Akrobatik med volter och mer gymnastiska övningar eller kanske High heels, med klackar och en mer sensuell framtoning.

Hör gärna av dig om du är ute efter något särskilt eller bara vill veta mer om träningen!

Kan man köpa presentkort?
Självklart!

Om du går in på den staden du vill köpa presentkort till i huvudmenyn, så hittar du länk till Presentkort inne på respektive stads sida. Maila oss gärna om du inte hittar!