Vit siluett av tjej som tränar aerial på färgglad bakgrund

Ny kurs: Pole & Stretch

8 jan, 2024 | Stockholm

Under vårterminen 2024 introducerar vi några helt nya kurser på schemat i lilla salen på FLOWStockholm, bland annat kursen Pole och Stretch. Kursen fokuserar både på rörlighet, men även på att bli bättre på att utnyttja sin rörlighet på stolpen och få till snygga linjer i olika trix och poser. Med ett lågt antal deltagare (max 6) kan nivån till stor del anpassas på individnivå. Du är välkommen oavsett om du är helt nybörjare och vill lära dig dina första stretchövningar, eller om du är på avancerad nivå och vill finslipa din Allegra.


Hur skiljer sig denna kurs från ordinarie Polekurser?


På FLOWs ordinarie polekurser, Steg 1 till Steg 5, så läggs ett brett fokus på teknik, styrka, flow och rörlighet. Till skillnad från ordinarie kurser så kommer denna specifikt att fokusera på stretch och på den teknik och förlängning som krävs för att lyckas använda den rörlighet du besitter på stolpen. Cirka hälften av klassen kommer att läggas på att arbeta med rörlighetsövningar på golvet, och cirka hälften på att fortsätta utmana vinklar och linjer på stolpen. 📐


Vanliga frågor

Jag är nybörjare på Pole, är denna kurs för avancerad för mig?

Nej! 🧘‍♀️ Även som nybörjare så är denna kurs perfekt om du vill jobba med din rörlighet och preppa inför mer avancerade trix i framtiden.

Om du inte har den styrka och teknik du behöver för att ta dig upp till vissa grepp och positioner på stolpen så kommer du få arbeta med mer förberedande övningar på golvet där styrka och grepp inte är kritiskt för att du ska kunna jobba aktivt med din rörlighet, linjer och fina poser.

Jag är inte vig, kommer det att finnas trix som fungerar för mig?

Ja! 🙌 Även om flexytrix inte är din starkaste sida så kommer det finnas övningar och trick som du kommer klara galant.

För samtliga klasser så kommer det att finnas alternativ att jobba med rörlighet och förlängning i som inte kräver i närheten av en splitt eller spagat. För alla trix så finns förberedande övningar och fina poser man kan jobba med som utmanar din rörlighet på den nivån då befinner dig just den dagen.

Vilken typ av flexytrix och rörlighet kommer kursen fokusera på?

Kursinnehållet är inte skrivet i sten och kan komma att ändras utefter deltagarnas önskemål. Men målbilden är att vi under de 16 veckorna ska jobba med rörlighet och flexytrix som utmanar flera olika delar av kroppen. Fokus kommer bland annat läggas på baksida (ben och rygg), split, spagat, straddle/pancake split, rygg och axlar.

P.S. 🤗
Orden “split” och “spagat” kan ibland upplevas skrämmande om man har långt kvar till 180 grader – men oroa dig inte över det. Alla jobbar utefter nuvarande nivå och även om man inte är i närheten av en “full split” så kommer du kunna känna dig trygg och jobba på ett säkert sätt utefter vad som känns tryggt och bra för dig.

Tveka inte att mejla om du har någon annan kurs specifik fråga som inte besvarats i detta inlägg.

Priser och schema för denna kurs och övrigt utbud på FLOWStockholm hittar du här!

Hoppas vi ses i studion! 🕺

Kram,
Sara

Alla nyheter